Første salve på Eikremtunnelen

Onsdag kl 1400 var det oppstart på Eikremtunnelen som ligger på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset.

Det var ordfører i Tingvoll Ole Morten Sørvik som fikk æren av å fyre av den første salva på den 970 meter lange tunnelen.

Men det var 80 åringen Marie Vatten, nærmeste nabo til tunnelen, som var hedersgjest i Kjervika i ettermiddag. Marie er oppvokst og har bodd i det gamle tømmerhuset i vegkanten, helt til hun for noen måneder siden flyttet inn i et nytt hus bare noen steinkast fra tunnelen.

Representanter fra tunnelentreprenøren AF Betonmast anlegg – Mika og prosjektledelsen i Statens vegvesen var også med på markeringa.

Eikremtunnelen skal drives fra Kjervika mot Tveekrem, men det vil i en kort periode i høst også være sprengningsarbeider på Tveekremsida. Straks forskjæringa her er opparbeidet vil det bli drevet ca 15 meter tunnel før portalarbeidet kan starte opp. Når portalen er ferdig opparbeides eksisterende riksveg på nytt i dagens trase. I mellomtiden blir trafikken ledet forbi anleggsområdet på Tveekrem på omkjøringsvegen som allerede er bygd.

Det blir også nødvendig å opparbeide en omkjøringsveg i Kjervika i forbindelse med bygging av en kulvert som skal gi et planfritt kryss med tilhørende lokalveger. Eksisterende gang- og sykkelveg skal også forlenges.

Arbeidet gjennomføres som skiftordning, der vi jobber i tiden mellom kl 0600 og 0200 på hverdager og mellom kl 0600 og 1600 på lørdager. Det foregår ikke arbeid på søndager.

Eikremtunnelen med tilgrensende veger skal være ferdig i løpet av februar i 2012.

Eikremtunnelen bygges i en felles entreprise med den 700 meter lange Høgsettunnelen på E39 mellom Knutset og Høgset.

De elektrotekniske installasjonene inngår ikke i tunnelentreprisen. De skal lyses ut i egen entreprise etter at tunnelentreprenør er valgt, og framdriftsplaner for de to tunnelprosjektene er klare.