Rambøll satser på jernbane

To av landets fremste kompetansemiljøer koples sammen for å bli et hurtigtog i norske og internasjonale jernbaneprosjekter. Rambøll Norge har kjøpt Rail-X, konsulentselskapet som er et av de fremste kunnskapsemiljøene innen skinnegående transport i landet.

Rambøll gjør seg med dette klar til å løse oppgavene som vil komme i forbindelse med samfunnets kraftige satsing på jernbane og kollektivtrafikk framover.

- Rambølls strategi i Norge innebærer en betydelig satsing på jernbaneprosjekter, og internasjonalt har vi allerede opparbeidet en posisjon i det nordiske markedet også innen jernbanesektoren. Med kjøpet av Rail-X ønsker Rambøll å bli et lokomotiv for jernbaneprosjektering og prosjektledelse også her i landet. Rail-X vil være kjernen i denne satsingen, sier Morten Tveten, konstituert leder for Rambøll Norge.

Rail-X skal være en selvstendig enhet i Rambøll og ha en lederrolle innen Rambølls jernbanerådgiving i Norge. Rail-X vil organisatorisk bli underlagt Region Øst i Rambøll.

Rail-X
Rail-X AS er et uavhengig rådgivningsselskap som består av 17 medarbeidere, med betydelig erfaring fra jernbanevirksomhet, både fra leverandør- og kundesiden. Rail-X’ ansatte har bakgrunn fra fagområdene trafikkledelse, fjernstyring, signal, tele, sikkerhet, revisjon, risikostyring, rullende materiell og informasjonssystemer. Konsulentene arbeider hovedsakelig som prosess- og prosjekt¬ledere, samt med rådgivnings- og utredningsoppdrag innenfor nevnte fagområder.

- Ved å bli en del av Rambøll vil Rail-X kunne fortsette å vokse, og strategisk passer Rail-X godt sammen med Rambøll, sier administrerende direktør i Rail-X, Frode Mo.

Et slagkraftig team
- Våre seniorressurser vil sammen med prosjekteringsteam fra Rambøll kunne utgjøre slagkraftige team for oppdrag i et marked i vekst. For selskapet vil det bety integrering med et stort ingeniørmiljø som har etablert metodikk, gode styringssystemer og også verdier og bedriftskultur med mange viktige fellestrekk med det vi har i Rail-X i dag, konstaterer Mo.

Vil bistå i jernbanesatsing
- Myndighetene har lenge etterlyst et bredere kompetansemiljø på jernbane i Norge, og med kjøpet av Rail-X vil Rambøll bli et tungt fagmiljø som skal bistå våre kunder med å tilrettelegge for bedre jernbane i dette landet. Samtidig er dette en strategisk plattform for en større internasjonal satsing på skinnegående transport, sier Tveten.