Kronprinsen på miljøkonferanse med bilen på tomgang

Kronprins Haakon deltok tirsdag på åpningen av en konferanse om fornybar energi på Lillestrøm. Imens gikk kronprinsens bil på tomgang utenfor. Slottet beklager saken.¨

 

Sammen med olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) holdt kronprinsen en innledning under konferansen NEREC, som samler eksperter og aktører på fornybar energi fra hele Europa.

Kronprinsens sjåfør lot bilen, en stor Cadillac med registreringsnummer A-2, stå og gå i rundt halvannen time utenfor konferanselokalene på Norges Varemesse, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen beklager saken.

– Jeg har snakket med sjåføren, og han bekrefter at bilen sto på tomgang hele tiden. Han tenkte seg ikke om. Det skulle rett og slett ikke skjedd, og det var en forglemmelse, sier kommunikasjonssjefen.

Rundt 3.000 delegater fra nærmere 30 land er ventet under den to dager lange konferansen på Lillestrøm. Det er tredje gang NEREC (North European Renewable Energy Convention) blir arrangert. Konferansen samler noen av verdens fremste eksperter innen fornybar energi for å diskutere energipolitikk, energieffektivisering, klimateknologi og utviklingen av fornybare energikilder som sol, vann og bio.