LNS-ledelsen siktet for grov korrupsjon

Økokrim har tatt ut siktelse for grov korrupsjon mot administrerende direktør Malvin Nilsen og styreleder Frode Nilsen i Leonard Nilsen & Sønner. (Oppdatert)

- De er siktet for grov korrupsjon. Utover at det har sammenheng med oppslagene på TV2, vil jeg ikke si noe mer på dette tidspunktet av etterforskningen, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim til Byggeindustrien.

Han understreker at det bare er Malvin og Frode Nilsen som har blitt siktet i saken nå, og at etterforskningen ennå er på et tidlig stadium.

Den tidligere direktøren i Store Norske, Robert Hermansen, ble siktet for grov økonomisk utroskap i slutten av august.

- Vi beklager sterkt at Økokrim har tatt ut siktelse for grov korrupsjon mot vår adm. direktør Malvin Nilsen og vår styreleder Frode Nilsen i forbindelse med Store Norske-saken, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dette har kommet som et sjokk på oss alle. Både selskapet og de personer som er siktet er innstilt på samarbeid og åpenhet i forhold til den pågående etterforskning fra Økokrims side. Dersom det viser seg at Malvin og Frode Nilsen har trådt feil i Store Norske-saken tar de ansvaret for det. Disse siktelsene er et alvorlig anslag mot vårt omdømme, tillit og troverdighet. LNS-konsernet har gjennom flere tiår hatt stor betydning for næringsutviklingen og arbeidsplasser i landsdelen. Vårt fokus nå er å beskytte verdiene og de mange dyktige medarbeidere som gjennom en årrekke er bygget opp i konsernet gjennom store og anerkjente prosjektleveranser i inn- og utland. I den forbindelse har både adm. direktør og styreleder besluttet å trekke seg fra sine posisjoner inntil saken er avsluttet. Begge mener at selskapene er best tjent med at nye personer, uten bindinger til Store Norske-saken, overtar ansvaret fremover, står det videre.

Siktelsene har altså ført til store rokeringer i selskapet. På en ekstraordinær generalforsamling i dag 28. september 2010 ble tidligere Statoil- og Aker Kværner-sjef Inge K. Hansen valgt som styreleder i LNS, mens Bjørnar Olsen blir styreleder i LNS Spitsbergen. Dag Rindal Brox er ny konstituert administrerende direktør i LNS.

- For å unngå at konsernets pågående og planlagte prosjekter skal bli skadelidende og for å sikre nødvendig kontinuitet, vil både Malvin og Frode Nilsen stå til disposisjon og arbeide i konsernet, melder LNS i pressemeldingen.