E6-fellesprosjekt til politisk behandling

Fellesprosjektet E6-Dovrebanen har oversendt reguleringsplanene for bygging av firefelts veg og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Labbdalen til politisk behandling i Eidsvoll og Stange.

Kommunestyrene i de to kommunene vil etter planen behandle de to planene i løpet av høsten. Ventet oppstart for utbygging er våren 2012, melder vegvesen.no.

Reguleringsplanen for utbygging av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane fra Minnesund til Hedmark grense ble oversendt Eidsvoll kommune 20. september, mens planen for Akershus grense-Labbdalen ble oversendt Stange kommune 27. september.

Behandles politisk i løpet av høsten
De to reguleringsplanene skal behandles politisk i de to kommunene i løpet av høsten. Forslag til reguleringsplan og plankart for Eidsvoll kommune finnes her, mens tilsvarende for Stange finnes her. Berørte parter vil bli varslet da vedtakene er gjort og har adgang til å klage.

Finansiering og byggeplaner
Selv om reguleringsplanene vedtas høsten 2010, vil ikke Fellesprosjektet E6-Dovrebanen starte bygging av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane før våren 2012. Frem til da skal Fellesprosjektet E6-Dovrebanen utarbeide mer detaljerte byggeplaner, planene skal gjennom en ekstern kvalitetssikring og Stortinget skal vedta finansiering av utbyggingen.