Miljøvennlig fra Iveco

Iveco presenterer sin nye modell Ecostralis og overfører de sterke fordelene fra de lette nyttekjøretøyene til Iveco-flaggskipet Stralis.

Med ECOSTRALIS har Iveco fullført produktutvalget og skapt et modellprogram med totalt fornyede tunge nyttekjøretøyer, hvor man oppnår en perfekt kombinasjon av redusert drivstofforbruk og høy miljøvennlighet.

ECOSTRALIS tilfredsstiller markedets voksende etterspørsel etter transportløsninger og reduserer samtidig veitransportens belastning av miljøet. Bærekraft innenfor transportsektoren er et strategisk valg for Iveco, som ser innovasjon som nøkkelen til å begrense miljøbelastningen. Ivecos engasjement for miljøet har gått hånd i hånd med den tekniske utviklingen. ECOSTRALIS - Ivecos viktigste bidrag til bærekraftig transport – er et kjøretøy som med sine drivstofføkonomiske motorer kombinerer høyteknologi, miljøvennlighet, produktivitet og effektivitet.

Den nye ECOSTRALIS er optimert når det gjelder motorer, aerodynamikk og elektroniske systemer og er dermed en klar kandidat til å være det mest effektive og bærekraftige kjøretøyet i sin kategori.

Alle ECOSTRALIS-motorene er blitt optimert for redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp. ECOSTRALIS er en spesiell variant av AS-, AD- og AT-versjonene av Stralis, utstyrt med Cursor 10-motorer fra 420 til 460 hk. Motorprogrammet vil snart også bli utvidet til å omfatte Cursor 13-motoren på 500 hk.

ECOSTRALIS-motorene tilfredsstiller EEV-normen for særlig miljøvennlige kjøretøyer. Dette er den strengeste av alle europeiske normer, blant annet med fokus på drivstofforbruk og minst mulig skadelige utslipp.

ECOSTRALIS er dessuten utstyrt med EBS (Electronic Braking System). Systemet tilpasser bremsetrykket til kjøretøyets aktuelle vekt, samt tilpasset vekten av tilhenger. ECOSTRALIS er utstyrt med en ECO-knapp, som anvender informasjonene fra EBS-systemet om lastebilens vekt til å optimere kjøretøyets prestasjoner ut fra totalvekten. På denne måten blir drivstofforbruket minimert under akselerasjon uten å påvirke den totale hastighetsevnen.

I lastebiler med Eurotronic girkasse regulerer ECO-knappen styringen av girskiftet og tillater kun helautomatisk funksjon og girskift etter kriteriene for økonomikjørsel, noe som gir ytterligere reduksjon i drivstofforbruket.