Forvaltergruppe skal bistå Backe-familien

Forretningsidé og verdier står fast i BackeGruppen etter Peder Backes bortgang. Familien Backe skal eie selskapet, og en forvaltergruppe skal bistå familien som eiere.

– Peder var helt fra han fikk sykdommen klar på at BackeGruppen drives best etter den planen som er lagt, slik vi er satt sammen i dag, på vårt verdigrunnlag og i familiens eie. Det betyr at selskapet fortsatt skal være et konsern bestående av selvstendige selskaper med sterk lokal forankring. Dette er et av våre konkurransefortrinn som vi har lykkes med, sier Eirik Gjelsvik som ble utpekt av Peder Backe til konsernsjef før han døde 30. august.

Siviløkonomen kom til BackeGruppen for 10 år siden for å lede prosjektutviklingsmiljøet i daværende Backe Prosjekt. For fire år siden tok han plass i konsernledelsen med fortsatt ansvar for prosjekt og eiendom, men nå som styreleder for de respektive utbyggingsselskapene, mens Kurt Opseth fikk ansvaret for entreprenørvirksomheten. Samtidig ble samarbeidet med Peder Backe stadig tettere.

– Det har vært en nærmest uvirkelig rasjonalitet og profesjonalitet i det Peder har gjort etter at han fikk budskapet om sykdommen i mars. Han var aktivt engasjert i virksomheten helt til to dager før han sovnet inn. Han planla alt i forhold til eierskap, styrer og ledelse og var fornøyd med den gjennomførte strategiprosessen for konsernet tidligere i år. Det var utrolig hvordan han greide å gå til verket mens sykdommen herjet. Resultatet er at vi til fulle er et ”going concern”, fremholder Gjelsvik som etter noen svært tunge dager i forbindelse med dødsfallet retter blikket fremover.

Peder Backe var i prinsippet eneeier av konsernet. Nå sitter kona Kristin i uskiftet bo, og aksjene er formelt overført til henne. Hun sitter igjen med tre barn, en datter og to sønner på henholdsvis 23, 20 og 16 år.

Peder Backe har lagt opp til at aksjene skal forbli i familiens eie. En gruppe på tre personer med lang forretningsmessig erfaring og relasjoner til familien skal bistå familien med forvaltning av eierskapet.

Les mer om planene for BackeGruppen i Byggeindustrien nr. 12.