Moelven vil kvitte seg med massivtre

Etter 6 års drift har styret i Moelven Massivtre AS besluttet å se etter andre interessenter som vil drive videre hele, eller deler av virksomheten ved bedriften.

Dersom Moelven ikke finner nye eiere til virksomheten vil de foreta en styrt avvikling.

Styreleder i Moelven Massivtre AS, Åge Holmestad er lei seg for beslutningen, og sier at det dessverre var nødvendig å gå til dette skrittet: - Etter flere års drift med betydelige kapitalbidrag fra eierne har vi dessverre ikke lykkes å få til lønnsom drift, sier Holmestad.

For lite volum
Holmestad forklarer at årsakene som lå til grunn for beslutningen er sammensatt:

- Moelven Massivtre AS har over tid hatt en ordretilgang som er under det volumet man trenger for lønnsom drift. Vi har blant annet for lite oppdrag til kunder som har massivtre som preferanse dvs der massivtre er beskrevet som en del av løsningen. Det betyr for stor andel oppdrag som er i direkte konkurranse med andre materialer hvor de har en økonomisk eller teknisk fordel, mens massivtres største fordeler i disse tilfellene er begrenset til det estetiske, sier Holmestad.

Har tro på massivtre - Ser etter interessenter
Åge Holmestad sier at eierne har tro på massivtre som byggemateriale og at Moelven-konsernet ønsker å tilby massivtre også fremtiden, men da basert på innkjøp. Det volumet man ser for seg er imidlertid ikke tilstrekkelig til å få lønnsomhet i en egen fabrikk uten nye partnere som bidrar til økt salg.

- Vi ser svært gjerne at anlegget ved Krøderen leies ut, slik at eventuelt nye interessenter kan videreføre massivtreproduksjon der med et mindre kapitalbehov, alternativt at anlegget eller bedriften selges. Vi ønsker med dette å signalisere en åpenhet for et videre samarbeid med andre interessenter. Det ville glede oss stort om andre fikk det til, sier Holmestad.

Fullfører ordrer
En styrt avvikling er tenkt gjennomført ved at bedriften fullfører de ordrer man har, og kommer derfor til å være i drift frem til jul. Alle de 25 ansatte blir sagt opp per 30. september. I den grad ansatte slutter, vil ordrene kunne gjennomføres med supplerende bemanning fra andre Moelven-bedrifter eller innleid personell. Dersom det ikke finnes nye interessenter, vil noen av bearbeidingsmaskinene bli benyttet i Moelvens limtreproduksjon, mens det øvrige utstyret og bygninger/tomt vil bli solgt.

- Styret beklager beslutningen på vegne av de ansatte og kundene, men slik vi ser det i dag er det ingen vei utenom, avslutter Holmestad.