26 667 årsregnskap mangler fortsatt

Da Regnskapsregisteret sjekket status 1. september 2010, manglet 26 667 årsregnskap for regnskapsåret 2009. Dette er en liten nedgang i forhold til i fjor.

De årsregnskapene som mangler utgjør totalt 10,9 prosent av de innsendingspliktige. Dette er en nedgang sammenlignet med i fjor, da det tilsvarende tallet var 12,6 prosent.

I år er det ingen nye enhetstyper som blir ilagt forsinkelsesgebyr. Som tidligere år er det enhetstypene aksjeselskap (19 254), norskregistrerte utenlandske foretak (4 952) og stiftelser (1 017) som utgjør hovedmengden.

Frist 31. august
– Det var gitt frist til 31. august for å sende inn årsregnskapet elektronisk. Det er lurt av etternølerne å sende inn årsregnskapet gjennom Altinn, for da vil forsinkelsesgebyret bli mindre, sier underdirektør Arnold Ovid ved Regnskapsregisteret.

Brev med påminnelse
Nå begynner Regnskapsregisteret å sende ut brev til alle enhetene som fremdeles har løpende forsinkelsesgebyr. Både enheten som gebyransvarlig og alle de som kan bli solidarisk ansvarlige, får tilsendt brev.

For aksjeselskap, allmennaksjeselskap, boligbyggelag og samvirkeforetak som ikke sender inn årsregnskapet innen seks måneder etter at fristen gikk ut, vil Regnskapsregisteret sende melding til tingretten, som så avgjør om enheten skal tvangsoppløses