BI faller på ranking

NHH holder stand midt på treet, mens BI faller til nest siste plass på Financial Times’ (FT) årlige kåring over de beste siviløkonomiutdannelsene i Europa.

Handelshøyskolen BI Oslo faller fra 48. plass i fjor til 64. plass i år. Kun en italiensk skole kommer dårligere ut på årets liste som presenteres i FT mandag, skriver Dagens Næringsliv.

BI-rektor Tom Colbjørnsen sier til avisen at konkurransen har økt, og at det nå er med 17 flere gode skoler på listen som presser BI nedover. Han mener likevel at BI stadig blir bedre.

Norges Handelshøyskole i Bergen rankes på 40. plass, mot 35. plass i fjor.

– Rangeringen viser at NHH holder stand i verdenstoppen tross stadig tøffere internasjonal konkurranse, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i en pressemelding fra skolen.

Handelshøyskolene i Stockholm og København gjør det langt skarpere enn de norske, med henholdsvis 14. og 22. plass.

Haaland mener det ikke skyldes at disse er bedre enn NHH, fordi FT-kåringen blant annet måler hvor stor andel av avgangselevene som får seg jobb utenlands. Fordi det norske arbeidsmarkedet er godt for siviløkonomer, er det få norske avgangsstudenter som reiser utenlands.

Frankrike er representert med fem skoler på topp-ti-listen. Øverst på rankingen troner den internasjonale handelshøyskolen ESPC Europe.