Rekord for Birkebeinerløpet

Rekordmange løp den 13. utgaven av Birkebeinerløpet.(SE BILDEKARUSELL)

Rundt 9000 stilte til start under årets utgave av Birkebeinerløpet. Så mange har aldri løpt de 21 kilometerne mellom langrennsarenaen på Sjusjøen og Olympiaparken på Lillehammer.

For andre gang ble også Ultrabirken arrangert. 300 hardhauser løp de 72 kilometerne mellom Rena og Lillehammer. Årets siste birkebeinerarrangement inkluderte også Halvbirken, Ungdomsbirken og Barnas Birkebeinerløp. Opp mot 12.000 små og store var dermed med på lørdagens løpsfest på Lillehammer.

 - Det gleder oss stort at den økende løpsinteressen vi har hatt i Norge i de seneste årene synes å fortsette, skriver Rune Bergsodden, daglig leder for Birkebeinerløpet og Birkebeinerrennet i programmet for Birkebeinerløpet.

 Mye tyder på at også byggenæringen har kastet seg på løpsbølgen. Ragnar Sandin, markedssjef i Byggeindustrien kan fortelle at det har vært rekordstor interesse for opplegget sponsorene Leca, Norcem og Byggeindustrien kjører i forbindelse med løpet.

 - Vi hadde 127 påmeldte denne gangen. Det er en sterk økning sammenlignet med fjoråret, sier Sandin og legger til at de representere rundt 40 ulike firmaer.

 Alf Christian Losvar fra Harald Nilsen Entreprenør i Alta var en av de som kunne smile bredt etter året Birkebeinerløp. Finnmarkingen klarte nemlig mesterstykket å få merket i både renn, ritt og løp, en såkalt trippel. I tillegg klinte han til med merke også i Ultrabirken på sykkel, som gikk dagen før Birkebeinerrittet i slutten av august.

 - Jeg hadde egentlig ikke tenkt å løpe på grunn av en skade, men det føltes bra i forrige uke så da prøvde jeg meg, sier Losvar til Byggeindustrien.

 42 åringen kan opplyse om at han trener 10-15 timer i uka, for det meste sykkel. Alf Christian Losvar lover at han skal stille opp i alle grener også til neste år.

Det kommer mer fra Birken i neste utgave av Byggeindustrien.