Forsvarer norsk ære i Zagreb med motorsag

Det blir alvor når det norske landslaget tar motorsager med til Zagreb for å forsvare de norske fargene i Husqvarna World Logging Championship.

VM i motorsag arrangeres i Kroatia fra 23.– til 27. september, og Ole Ludvig Gjøby fra Rakkestad, Jon Erik Solberg fra Holmestrand, Ole Harald Kveseth fra Kirkenær og Richard Pettersen fra Rakkestad er plukket ut på det norske landslaget. I tillegg er Stein Rolfsrud fra Sigdal og Stener Bratlien fra Stange/Østre Toten med som lagledere.

Håper på pallen
Ambisjonene til nordmennene er å forbedre fjerdeplassen fra lagkonkurransen i forrige VM. Men det blir langt fra plankekjøring. Til sammen er 30 nasjonaliteter representert i motorsag-VM i Zagreb.

Det norske landslaget har brukt tiden godt for å være maksimalt forberedt til årets VM. Laget har vært på flere treningssamlinger sammen, og i begynnelsen av august hadde motorsaglandslaget blant annet leir på gården til den olympiske mesteren Olaf Tufte.

Slik konkurrerer de:
WLC er delt inn i fem disipliner, alle inspirert av utfordringene de tøffe skogsmennene møter på i sitt daglige virke. De skal konkurrere i trefelling, sverdsnu med kjedebytte, kapping av kombinert kutt, presisjonskapping og kvisting.

Alle deltakerne konkurrerer i alle de fem disiplinene, og de blir vurdert både individuelt og som et landslag. Alle landslag består av tre seniorer og en junior. Deltakerne er nødt til å bruke samme motorsag gjennom hele konkurransen.

Slik følger du motorsag-VM live:
Det vil være mulig å følge de norske hardhausene under WLC i Kroatia gjennom VM-bloggen Husqvarna WLC Blog. Her vil Husqvarna sende web-tv-bilder live fra mesterskapet, og det vil bli lagt ut intervjuer fra deltakere og eksperter underveis i konkurransene.

I forkant av mesterskapet legges det ut jevnlige oppdateringer med deltakerintervjuer, informasjon om de ulike disiplinene, historie om logging og diverse mesterskapshistorikk.