E18 i tunnel forbi Larvik

E18 skal legges i lang tunnel forbi Haga i Larvik slik at det blir et sammenhengende grøntområde på begge sider.

– Vi har lagt vekt på at det er stor miljøgevinst ved å bygge lang tunnel ved Haga. Vestmarka betyr mye for folk i Larvik, og nå slipper de å få en firefelts motorvei som barriere mellom bebyggelsen og marka, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

– Vi er opptatt av å ta hensyn til de lokale ønsker. Det er tross alt innbyggerne i Larvik som skal leve med veien. Derfor er jeg glad for at vi nå følger opp de lokale ønsker, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Det har vært tverrpolitisk enighet både på kommune- og fylkesnivå om å gå inn for lang tunnel. 80 prosent av investeringsutgiftene skal dekkes via bompenger.

E18 forbi Larvik er den parsellen som ligger nær bebyggelse over lengst strekning mellom Drammen og Kristiansand. Løsningen gir langt bedre tilgjengelighet til friluftsområdene og redusert støy.

I avgjørelsen legges det også vekt på at veiløsningen tar hensyn til den langsiktige byutviklingen. Larvik er en stor by i Vestfoldsammenheng og ligger i Intercity-triangelet på Østlandet der det er ønske om økt byvekst ved knutepunktene langs jernbanen.