Prosjektlederkjempen skal hete Faveo

Faveo blir navnet på den nye nordiske prosjektlederkjempen som er et resultat av sammenslåingen av norske PTL og svenske Swepro.

Faveo er det latinske ordet for hjelp og støtte, og er stammen til ord som favour, favourable og favoritter.

– Valget falt på dette navnet fordi vi ønsker å understreke at vår viktigste oppgave er å skape trygghet. Vi er menneskene som skaper trygghet i prosjektene, menneskene som planlegger, styrer og gjennomfører prosjekter slik at våre oppdragsgivere kan sove godt om natten, sier Miguel Guirao, tidligere administrerende direktør for svenske Swepro, som er konsernsjef i Faveo.

Faveo er samarbeidspartner for Project Management Institute i Sverige, og er sertifisert i henhold til standard ISO 9001 og ISO 14001. Selskapet har 320 ansatte fordelt på ti kontorer i Norge og Sverige. Foretaket er eid av medarbeidere.

– Som en nordisk aktør kan vi nå tilby større kapasitet og et bredere tjenestespekter. Selskapet vil ha større ressurser til å videreutvikle profesjonell metodikk og rammeverk. Etablerte forretningsidéer og verdier videreføres med fokus på nærhet til oppdragsgivere og kompetanseoverføring i prosjektene. Selskapet vil videreutvikle samarbeidet med andre fagmiljøer, og fortsatt opptre uten bindinger til andre selskaper, fremholder Guirao i følge en pressemelding.

Den samlede virksomheten til Faveo oppnådde i fjor en omsetning på nærmere 400 millioner norske kroner. Selskapsetableringen, et norsk holdingselskap, var på plass 4. januar i år.

Thorbjørn Overholdt som har vært styremedlem i PTL, er styreleder i det nye selskapet. Han etterfølger Gro Brækken som var styreleder fra starten ved nyttår etter å ha vært styreleder i PTL i 10 år. Virksomheten i Norge ledes av Sven Erik Nørholm, mens Patric Ramberg leder virksomheten i Sverige.