Offisiell åpning av E39 Renndalen-Staurset

Lørdag 18. september er det offisiell åpning av E39 Renndalen-Staurset ved blant andre samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Statens vegvesen, Halsa og Hemne kommuner inviterer i den anledning til stor vegfest og åpent hus i Engdalen.

- Den offisielle åpninga skjer kl 1200 ved fylkesgrensa mellom Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, og fra kl 1300 inviterer vi alle frammøtte til arrangement med varmmat og lokale kulturelle innslag i Engdalen, forteller prosjektleder Per Kristian Hovdahl i Statens vegvesen.

Med ny E39 mellom Renndalen og Staurset har vi fått en trafikksikker og godt framkommelig stamveg langs Vinjefjorden. Den erstatter ca 15 km smal og svingete veg med en meget dårlig standard, og en vegbredde som varierte mellom 4,5 og 6,0 meter. Ett punkt på strekninga var skilta med ei vegbredde på 3,3 meter.

I tillegg til bygging av ca 8,5 km veg i Møre og Romsdal og ca 6,5 km veg i Sør-Trøndelag, er det gjennomført et til dels omfattende fjellsikringsarbeid på store deler av strekninga. Det er også bygd nye bruer i Rodalen, Engdalen og på Staurset, samt ei 85 meter lang halvbru mellom Engdalen og Rodalen.

Vegen er bygd med en vegbredde på 8,5 meter og en grøftebredde i fjellskjæring på 5 meter.

Anleggsarbeidet startet i mars 2008, og prosjektet er kostnadsregnet til 320 mill. 2010-kroner. Møre og Romsdal fylke og Sør-Trøndelag fylke har forskuttert med hhv 60 mill kroner og 40 millioner kroner.