Endelig åpnet Knappetunnelen

Knappetunnelen på byggetrinn 1 på Ringveg Vest i Bergen har vært utfordrende for alle som har vært involvert i prosjektet, men nå har den åpnet.

Fylkesordføreren, byrådslederen og byråd møtte opp med store smil og virket til å kose seg i finværet og kunne ta del i en viktig markering.

Kunne ikke vente lenger
- Det var ikke tvil om at vi trafikantene måtte få ta veganlegget i bruk på dagen da det endelig var klart, sier fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg, som på sparket bestemte seg for å åpne Knappetunnelen dagen etter sikkerhetsgodkjenningen med en minimal markering.

Betaler selv
Byrådsleder Monica Mæland sa seg hjertens enig og poengterte at det tross alt er bilistene selv som betaler for gildet gjennom Bergensprogrammet.

- Middag og glamour får vi ta når vi skal åpne byggetrinn 2, sier hun.

Når det er sagt så legger artikkelforfatter til at bomstasjon nr 14 i bompengeringen er etablert i Dolvik og startet umiddelbar innkreving etter åpningen.

Ny hverdag for mange
Prosjektleder Ottar Midtkandal fikk fortelle politikerne og de oppmøtte om den positive effekten det nye veganlegget vil få for både nærmiljøet og framkomsten. På Søreide vil trafikkmengden går ned med hele 80 prosent, og det er helt klart at folk som bor der vil merke stor forskjell. Dessverre blir det en trafikkøkning gjennom Fyllingsdalen, men den vil forsvinne når byggetrinn 2 på Ringveg Vest er ferdig.

Stor stemning
Etter bevingede ord var det tid for å gi blomst til første bilist gjennom Knappetunnelen. Det skal sies at det sto tett med kø av biler i Dolvik like før åpning. Det var mange som ønsket å være ”første mann til møllen”. Det var stor stemning og glade trafikanter som kjørte vinkende og fløytende inn i Knappetunnelen for første gang. Reneste 17. mai- stemningen.