Skanska med verdens største sikkerhetskampanje

Mandag 13. september starter Skanska-konsernet sin årlige sikkerhetsuke, en kampanje som involverer 49 000 ansatte foredelt på 15 land.

I løpet av denne uka kommer ansatte på over 10 000 byggeplasser og kontor til å være involvert i en ekstraordinær innsats for å forbedre sikkerhetsarbeidet. I tillegg involveres tusentalls kunder, underentreprenører, leverandører og partnere. Dette gjør Sikkerhetsuka i Skanska til verdens største sikkerhetskampanje for arbeidsplasser.

Formålet med uka er å forbedre sikkerheten på selskapets byggeplasser, forebygge ulykker og bidra til å oppnå Skanskas visjon om null ulykker på våre prosjekter.

- Sikkerhet kommer foran alt annet. Det er uakseptabelt at mennesker i vår bransje risikerer liv og helse når de utfører sitt daglige arbeid. Derfor er Skanskas sikkerhetsuke en viktig satsning. For å unngå ulykker må alle våre ansatte, underentreprenører og samarbeidspartnere delta i planleggingen mot sikker og effektiv produksjon. Dette er helt avgjørende for at vi skal nå vårt mål om null ulykker, sier Petter Eiken, adm.direktør i Skanska Norge AS.

Byggenæringen er tradisjonelt en av de farligste bransjene å jobbe i. Omtrent 40 prosent av alle dødsulykker på arbeidsplasser skjer i denne bransjen. Erfaringene fra Skanskas sikkerhetsuke viser at antall ulykker kan reduseres betydelig. I løpet av fjorårets sikkerhetsuke ble det rapportert syv ulykker som resulterte i fravær, i hele konsernet. I en gjennomsnittlig uke rapporteres det 19 ulykker. Omregnet til et helt år, vil det være mulig å unngå 600 ulykker globalt på våre byggeplasser.

Siden 2005 har ulykkesfrekvensen i Skanska blitt redusert med 24 prosent på verdensbasis. Konsernet har gjennomført omfattende tiltak for ytterligere å redusere antall ulykker. Alle enheter i Skanska-konsernet måles på sikkerhetsarbeidet, og kommunikasjon og læring spres mellom de ulike landene.

- Sikkerhetsuka er et av mange viktige tiltak som skal bidra til stadig forbedring av sikkerhetsarbeidet til Skanska, avslutter Eiken.