Statnett inngår entreprenørkontrakt med Dalekovod

Statnett og det kroatiske selskapet Dalekovod signerer i dag ledningsentreprenørkontrakt for prosjektet Sima-Samnanger. Kontrakten omfatter bygging av ledningen.

I påvente av endelig beslutning vedrørende Sima-Samnanger har Statnett forhandlet frem spesielle betingelser knyttet til kanselleringer for deler av kontrakten. Dalekovod har til tross for usikkerhet i prosjektet valgt å signere kontrakten. Prosjektet er kostnadsberegnet til om lag 180 millioner kroner.

Målsettingen med prosjektet Sima-Samnanger er å styrke forsyningssikkerheten til BKK-området. Sist vinter ble nettet i dette området driftet med redusert forsyningssikkerhet i over 1300 timer, skriver Statnett på sine nettsider.

I oktober starter arbeidet på den delen av strekningen som blir identisk for både luft- og sjøalternativet. Dette berører ca.10 km med oppstart i Samnanger. Samtidig legges det til rette for flytting av eksisterende 300 kV-ledning Mauranger-Samnager mellom Mødalen og Samnanger.

Dalekovod har også tidligere bygget ledninger for Statnett. Blant annet den 103 kilometer lange luftledningen som går gjennom Setesdalen.

- Vi har svært gode erfaringer med Dalekovod og ser frem til et nytt samarbeid. Det har vært stor interesse og sterk konkurranse blant de kvalifiserte europeiske selskapene. Dalekovod vant konkurransen med bakgrunn i en samlet vurdering av både økonomiske og ikke-økonomiske kriterier. Eksempler på dette er vurderingen av plan og program for arbeid med helse, miljø og sikkerhet, sier prosjektleder Steinar Bygdås.