ArchiCAD 14 fremmer åpent BIM-samarbeid

Graphisoft Norge lanserer ArchiCAD 14. Den nye versjonen gir brukerne tilgang til rask og intelligent arbeidsflyt mellom de forskjellige fagapplikasjoner (Open BIM).

ArchiCAD 14  har flere forbedringer for arkitekter gjennom hele BIM- prosessen, med spesielt fokus på å komplettere integrasjonen mellom arkitektenes arbeidsmetoder og ingeniørenes verden.

For å skape god arkitektur kreves det samarbeid mellom alle fagdisipliner. Arkitekter har en helt sentral rolle med å koordinere alle aspekter av sine designløsninger med de andre fagdisiplinene. ArchiCAD 14 gjør buildingSMART-teknologien (IFC) til en fullverdig arbeidsmetode, noe som muliggjør samarbeid med ingeniører uansett disiplin, navn eller versjon på den applikasjonen de foretrekker å bruke. Denne åpne tilnærmingen til tverrfaglig samarbeid øker designernes alternativer for integrert prosjektleveranse (IPD) og dette resulterer i raskere leveranser og betydelig mindre koordineringsfeil.

- Building Information Modeling (BIM) har skapt et interessant potensial for designsamarbeid mellom de ulike bransjene, sier Miklós Szövényi-Lux, Vice President of Product Management i Graphisoft. Med ArchiCAD 14 bidrar Graphisoft til å gjøre informasjonsflyten mellom arkitektur og ingeniørfag rask og effektiv.

ArchiCAD 14 introduserer løsninger for arbeidsflyt som bygger bro mellom BIM-modeller for arkitekter og de involverte ingeniørfag. Modellkartlegging, elementklassifisering, IFC-modellreferanse med versjonssporing og støtte for endringshåndtering hjelper koordineringen mellom arkitekter og ingeniører til å bli en jevn og automatisert prosess. Graphisoft tar også utviklingen av den BIM Server-baserte Teamwork-løsning videre, noe som bedrer håndteringen av designteamets arbeid i felles BIM-prosjekter.