Norge vant

Norge slo Portugal 1 – 0. Nok en gang har Drillo vist at lille Norge kan spise kirsebær med de store fotballnasjonene. Det gjelder å ha tro, vilje og evne. Det at Norge nå leder sin gruppe blir lagt merke til i Fotball-Europa. Før kampen var vi med på å arrangere et større seminar i det store Klubbutviklingsprosjektet hvor 18 av 2. divisjonsklubbene i Østlandsområdet er med. Dette er et opplegg Byggeindustrien, Weber og Byggmakker kjører sammen med Norges Fotballforbund. På dette seminaret ble det snakket mye om motivasjon og ledelse. Mye av dette kan man ta med seg i hverdagen på hvilken som helst arbeidsplass.

 

Det var styreleder for Ullevaal Stadion, Jan Halstensen som åpnet seminaret. Han har mange hatter også i byggenæringen – men han har også betydd mye for utviklingen av det moderne norske fotballmiljøet. Den nye presidenten i NFF, Yngve Hallèn, var også til stede. Norsk fotball er også en betydelig kunde i byggenæringen med alle sine anlegg rundt om. Han trakk spesielt frem betydningen de mange kunstgressanleggene har hatt for utviklingen av norsk fotball – og flere anlegg kommer. Han poengterte viktigheten av at lagene selv eier sine baner.

Det å arrangere en landskamp på Ullevaal er et kjempeopplegg. Adm. dir. Jack Hemmestad orienterte om alt so m skal til for å få et slikt arrangement i stand. Ullevaal eies av alle klubbene i Norge – og anlegget er verdsatt til 350 millioner kroner.

Det store spørsmålet nå er om Ullevaal skal bygges ut videre eller om det blir ett nytt nasjonalt anlegg. Skal man satse videre på Ullevaal bør man nok vurdere kunstgress også der.

Ellers ble seminaret avsluttet med et engasjert og personlig foredrag av Tom Nordlie. Dette er en fotballtrener som har vært med på både oppturer og nedturer, men han har en del sannheter å fortelle som absolutt også må diskuteres i næringslivet. Han fikk trampeklapp da han var ferdig.

Med på dette seminaret var i tillegg til representanter for de respektive klubbene, også mange fra byggenæringen. De fikk med seg et flott seminar –og en fantastisk fotballopplevelse. Drillo viser at det nytter.