Rockwool lanserer EnergiSjekk

Det nye beregningsprogram EnergiSjekk fra Rockwool kan gjøre folk flest mer energibevisste.

Selv om 8 av 10 nordmenn tror at boligen deres er godt nok isolert, viser strømfor-bruket noe annet. En undersøkelse fra Norstat i 2008 viste at folk har lite kunnskap om hvor stor betydning isolasjon har - både for strømkostnader og klimautslipp.

Som et ledd arbeidet med i å øke kunnskapene rundt disse spørsmålene, lanserer

AS Rockwool i disse dager sitt nye beregningsprogram som kalles EnergiSjekk™.

I dette programmet kan huseiere bl. a. se effekten av ulike etterisoleringstiltak og hvordan disse vil ha en positiv innvirkning på energikostnadene.

- Energiforbruket i bygninger er et stort, men usynlig klimaproblem, og derfor gjelder det å synliggjøre dette. Vi mener at det er viktig at nordmenn vet at de både kan spare klimaet og samtidig spare penger på strømregningen, informerer marketingsjef Torkel Wæringsaasen i AS Rockwool.

- Det nye onlineprogrammet Rockwool EnergiSjekk, som vi har utviklet, er et lite bidrag i dette arbeidet. Programmet inneholder en rekke detaljerte isolasjonsløsninger og viser hvordan de konkrete tiltakene kan utføres. Dermed får huseieren en konkret oversikt over hva som kan gjøres for å redusere eget energiforbruk og CO2-utslipp. Og ikke minst hvor mye penger som kan spares”fortsetter Wæringsaasen som minner om at programmet er gratis og finnes på rockwool.no.