Klart for mastebygging

Statnett og kroatiske Dalekovod er i sluttforhandlinger om kontrakten på å bygge den planlagte ledningen mellom Samnanger og Sima i Eidfjord.

 

Kontrakten vil ta høyde for kansellering dersom det blir valgt sjøkabel på deler av strekningen. Med planlagt byggestart på de første 10 km fra Samnanger i høst, må entreprenøren nå starte sine lokale forberedelser. Dette innebærer blant annet kartlegging av overnattingsmuligheter for arbeidere, samt inngå avtaler med lokale underleverandører.

- Å skaffe husvære er en av de første aktivitetene en entreprenør gjør i området der det skal bygges. Dalekovod velger å starte med dette innen kontrakten er signert. Det er også vanlig at entreprenører tar kontakt med lokale utleiere i anbudsfasen for å sjekke prisnivå, sier prosjektleder Steinar Bygdås.

Dalekovod og Statnett inngikk intensjonsavtale om bygging av ledningen i juli i år, og kontrakten skal etter planen være ferdig forhandlet og signert i løpet av neste uke.

I påvente av endelig beslutning vedrørende Sima-Samnanger, startes arbeidet på den delen av strekningen som blir identisk for både luft- og sjøalternativet. Dette berører ca.10 km med oppstart i Samnanger. Samtidig legges det til rette for flytting av eksisterende 300 kV-ledning Mauranger-Samnager mellom Mødalen og Samnanger. Denne vil gå parallelt med den planlagte 420 kV-ledningen, slik konsesjonsvedtaket beskriver.