Ny takstol på minuttet

Ved den nye fabrikken til Pretre i Gausdal skal det lages en ny takstol for hvert 81. sekund. - Vi får Europas mest effektive og avanserte takstolfabrikk, sier administrerende direktør Geir Vegsund.

Landets største produsent av takstoler, Pretre, åpner 24. september sin nye fabrikk i Gausdal. Den nye fabrikken kan årlig produsere 126 000 takstoler på to skift. Sammenlignet med tradisjonell takstolproduksjon, kan det nye anlegget produsere omtrent fire ganger så mye med samme bemanning.

- Produksjonen er automatisert, og resultatet er i gjennomsnitt en takstol hvert 81. sekund, forteller Vegsund.

Pretre har investert nærmere 40 millioner kroner i maskiner og utstyr, inkludert forskning og utvikling.

- Dette har resulter i den mest avanserte takstolfabrikken i Europa. Selve bygningen til den høyteknologiske fabrikken har kostet nærmer 30 millioner kroner.

Pretre er landets største egeneide takstolprodusent. Satsingen i Gausdal er den viktigste i Pretres historie.

- Vi har som mål å ligge i fremste rekke i utviklingen, og som den største aktøren føler vi et ansvar for å bringe bransjen ett skritt videre. Satsingen med den nye fabrikken representerer et stort sprang for hele byggebransjen, sier Vegsund.

- I dag har vi i Pretre omlag 20 prosent av markedet. Markedet er på vei opp igjen, og vi mener at vi nå satser i rett tid, og at vi står godt rustet til å vokse videre og ta ytterligere markedsandeler, sier Vegsund.