Eirik Gjelsvik blir konsernsjef i BackeGruppen

Eirik Gjelsvik (43) er utnevnt til konsernsjef i BackeGruppen etter Peder B. Backe, som døde mandag 30. august etter kort tids sykdom. Trond Wennberg og Eivind Reiten blir styreleder i henholdsvis AS Backe og Backe Entreprenør Holding AS.

- Peder visste at han led av uhelbredelig kreft, og brukte de siste månedene til å planlegge endringer i styrer og toppledelse. Han ønsket at Eirik Gjelsvik skulle overta som øverste leder i konsernet, og dette er et valg styret støtter fullt ut, sier Wennberg.

Gjelsvik har ledet prosjekt- og eiendomsvirksomheten i BackeGruppen siden 2000 og ble i vinter utnevnt til viseadministrerende direktør i konsernet. Han har tidligere vært viseadministrerende direktør og økonomisjef i AS Selvaagbygg.

– Det er veldig spesielt å skulle overta som leder etter Peder under disse omstendighetene. Han var eier, sjef og fagmann, men han var også kollega og venn. Han nøt stor respekt i hele organisasjonen og er dypt savnet, sier Gjelsvik.

- Peder var engasjert i virksomheten til det siste. Senest en uke før han døde deltok han på en samling for eksterne styremedlemmer i BackeGruppen og redegjorde for konsernets verdigrunnlag og strategi, sier Gjelsvik, som tilføyer at beskjeden fra Peder Backe var klar:

”Bygg videre på dyktige ledere og fagfolk, selvstendige datterselskaper med sterk lokal forankring og vår solide finansielle posisjon. Sørg for at BackeGruppen også fremover vil preges av kvalitet og etterrettelighet.”

BackeGruppen har i løpet av året gjennomført en strategiprosess som har resultert i organisering av konsernet i tre selskap og virksomhetsområder: Backe Entreprenør Holding AS, Backe Prosjekt AS og Backe Eiendom Invest AS. Backe Entreprenør Holding ledes av Kurt Opseth og består av 10 entreprenørselskap, i tillegg til Mjøsen Murmesterforretning, og BAS Maskinutleie. Backe Prosjekt og Backe Eiendom Invest ledes av henholdsvis Bjørn Tore Hagness og Eirik Strand.

BackeGruppen har om lag 800 medarbeidere, og er et av Norges største konsern innen entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling. Det familieeide konsernet har tradisjonelt hatt betydelig entreprenørvirksomhet i Østlandsområdet. I 2008 utvidet BackeGruppen virksomheten til sør-vestlandet ved etablering av Backe Bygg på Sandnes utenfor Stavanger, og tidligere i år kjøpte konsernet Backer Entreprenør i Bergen.