Bevilget 100 000 kroner til de flomrammede

Fellesforbundet har besluttet å bevilge 100 000 kroner til arbeidet for de flomrammede i Pakistan. Støtten vil bli formidlet gjennom Norsk Folkehjelp.

 

Det var forbundsstyret i Fellesforbundet som under sitt møte tirsdag vedtok støtten til dem som er rammet av flomkatastrofen i Pakistan. Denne katastrofen har nå spredd seg til hele landet og rammer hele 13 millioner mennesker. Behovet for hjelp er enormt. Det er antatt at cirka to millioner mennesker er hjemløse og det er stor frykt for vannbårne sykdommer som kolera.

Flere hjelpeorganisasjoner er på plass i Pakistan og i full gang med sitt nødhjelpsarbeid. Norsk Folkehjelp har ikke egne prosjekter i dette landet, men samarbeider med Den sveitsiske arbeiderhjelpen som er en del av det europeiske Solidarnettverket. Den sveitsiske arbeiderhjelpen er på plass i de rammede områdene og vil konsentrere sin innsats rundt Nowshera i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen. Midlene Norsk Folkehjelp

samler inn vil gå til deres arbeid som går ut på å de dele ut livsnødvendig nødhjelp som kokeutstyr, hygieneartikler, vanntette presenninger, myggnetting og liggeunderlag.

LO har allerede bevilget 300 000 kroner de flomrammede.