Fullt hus i Oslos første passivhus

Over 100 personer ønsker å komme på visning til Oslos første passivhus ett år etter at familien Stoknes flyttet inn.

Onsdag 1. september arrangeres høstens første Brød & Miljø i eneboligen ”Villa Stoknes”. Huset i Ladeveien på skøyen er Oslos første passivhus og er et energi- og klimaeffektivt boligkonsept basert på massivtre som byggemetode.

- Lavt energibruk og et godt inneklima er noen av fordelene med å bo i huset. I tillegg er det også en god investering for fremtiden, mener Stein Stoknes. Han er både byggherre, prosjektleder og bor i huset sammen med familien. Han tror huset vil stige i pris da etterspørselen etter passivhus er økende.

Prosjekterende er Medplan arkitekter AS og sivilarkitekt MNAL Stein Stoknes. Huset har svært god isolasjon med minimale luftlekkasjer. I tillegg har det balansert ventilasjon med varmegjenvinning, solfangere på taket for produksjon av varmtvann og oppvarming. Dette er noen av årsakene til at huset kun bruker 25 prosent energi sammenlignet med en vanlig bolig.

- Krav om passivhusnivå i alle nye bygg kan bli en realitet allerede fra 2015, sier Maren Hersleth Holsen, leder av NAL Ecobox. Vi er veldig fornøyd med den store interessen for passivhuset i Oslo blant bransjen, avslutter hun.