Stor jobb for Ølen Betong

Ølen Betong har sikret seg nok en leveranse av tunnelelemneter.

De skal levere elementløsninger for brannsikring i Strindheimtunnelen til en verdi av ca. 60 millioner kroner.

I de senere år har det vært et økende fokus fra bilistene og myndighetene på brann, sikkerhet, styrke, samt vedlikehold i tunneler. Valg av materialer er viktig og Ølen Betong har satset skikkelig med sin elementfabrikk i Sveio.

Bedriften har de senere år produsert nærmere 1 000 000 m² isolerte betongelementer til innvendig brann-, vann- og frostbeskyttelse av veg- og jernbanetunneler i Norge.

Elementene leder vannlekkasjer bort fra tunneltaket og ned i dreneringssystemet langs tunnelen. Disse er levert både som heldekkende hvelv, men også som veggelementer i kombinasjon med for eksempel sprøytebetong i taket. Bedriften har spesialisert seg for denne type elementer, og baserer det meste av sin virksomhet på leveranser til tunnelbygging i Norge.

Fordelen med disse elementene er at de har slette og lyse overflater som er miljøvennlige og lette å holde rene. Dette gir reduserte vedlikeholdskostnader. De armerte betongelementene har stor styrke, og tåler påkjørsel, og selvsagt er dette et ubrennbart materiale som vil redusere spredningen av en evt. brann inne i tunnelen.