NorStone leverer til Antarktis

Når inderne bygger forskningsstasjon i Antarktis skjer det med stein fra Tau.

India skal bygge forskningsstasjon i Antarktis, og det er det norske entreprenørselskapet LNS som står for byggingen. Det er satt strenge kvalitetskrav til byggematerialene som skal brukes – forståelig når bygges skal stå i et av de mest værutsatte områdene på kloden.

– Vår geolog valgte ut steinen på Tau som best i forhold til de strenge kravene til kvalitet og egenskaper. Nå pakker vi steinen i storsekk på vår avdeling på Røyneberg for enklest mulig videre håndtering. Så går det med skip fra Tananger og sydover. Vi strekker oss langt for å levere langt! sier Olaf Ausdal, salgsansvarlig i NorStone.

NorStone er ikke ukjent med å levere verken store volumer av stein og sand, eller til plasser i fjerne strøk. Tidligere har det gått skipslaster til steder som New Zealand og Venezia – foruten den mer daglige eksporten til Nordsjøområdet og Baltikum.

Leveransen omfatter i første omgang i alt 120 tonn, og massen skal hovedsakelig brukes til fundamentering av det spesielle bygget.

NorStone er en del av HeidelbergCement Group, som er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter. Gruppen er en av verdens største produsenter av byggematerialer og har ca 53 000 ansatte i 2 500 avdelinger i mer enn 40 land.