Entra med godt halvårsresultat

I første halvår 2010 var Entra Eiendoms samlede driftsinntekter på 777 millioner kroner som er 166 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor, mens leieinntektene økte med 35 millioner kroner til 719 millioner kroner.

Resultatet før skatt på 323 millioner kroner viser en bedring på 510 millioner kroner.

Forvaltningsresultatet, som beregnes før verdiendringer, skatt og minoritetsendringer, var på 326 millioner, en økning på 23 millioner kroner sammenlignet med første halvår i 2009.

Hovedforklaringen på økningen i leieinntekter er ferdigstillelse av utviklingsprosjekter, mens nedgangen i andre driftsinntekter i hovedsak skyldes inntektene fra datterselskapet Optimos salg av leiligheter i boligprosjektet Maridalsporten året før. Bedringen i resultatet før skatt skyldes i stor grad positiv verdiendring på eiendomsporteføljen.

Store leiekontrakter
- Entra har et godt resultat i første halvår 2010, med en økning i både leieinntekter, forvaltningsresultat og resultat før skatt. Vi har inngått flere store leiekontrakter i denne perioden, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra.

Den største leiekontrakten Entra inngikk i perioden er med Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner på 15 år og 25.000 kvadratmeter i Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr i Oslo. Bygget skal totalrehabiliteres og være ferdig høsten 2013. I byggeperioden som starter neste år, skal leietakerne ha lokaler i Hagegata 23 på Tøyen i Oslo. Entra startet totalrehabiliteringen av Hagegata 23 i juni.

God posisjon
Entra har en diversifisert portefølje av attraktive kontoreiendommer som i stor grad er utleid på langsiktige leiekontrakter til solide leietakere. Ledigheten i porteføljen er begrenset. Selskapet har en god posisjon i kredittmarkedene.

- Entra vil utnytte den gode posisjonen selskapet har, til fortsatt lønnsom vekst. Selskapet fokuserer på å øke avkastningen på selskapets egenkapital ytterligere, samtidig som vi vil videreføre en forsiktig finansiell risikoprofil, sier Johansen.