MEF og HSH inngår samarbeidsavtale

HSH, hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge, og MEF, Maskinentreprenørenes Forbund, signerer torsdag en samarbeidsavtale.

Bedre rammevilkår for små og mellomstore bedrifter er målet.

— Vi gleder oss over det nye samarbeidet med MEF og ser frem til å bli bedre kjent med deres medlemmer og organisasjon. Samarbeidet vil styrke begge organisasjonene, og samlet vil vi bli en tydeligere samfunnsaktør, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i HSH.

— Vi ser frem til et godt samarbeid med HSH på flere områder, særlig når det gjelder næringspolitikk. Sammen blir vi enda mer slagkraftige i kampen for økte bevilgninger til vei og jernbane, og for bedre rammevilkår for privat eierskap, sier administrerende direktør Trond Johannesen i MEF.

Samarbeidet iverksettes 1. september.

I en pressemelding heter det at de to organisasjonene vil støtte hverandre i arbeidet for bedre betingelser for privat eierskap, herunder et system for skatter og avgifter som motiverer til mer verdiskaping, og for en sterkere prioritering av samferdselssektoren. I tillegg vil de gi hverandre tilgang til tjenester og analyser som er relevante for å nå felles mål.

Maskinentreprenørenes Forbund har i underkant av 2.000 medlemsbedrifter med 27.000 ansatte. Medlemmene driver anleggsvirksomhet, gjenvinning, boring og skogsdrift, og er ofte familieeide.

HSH er hovedorganisasjonen for handel og tjenester og organiserer om lag 14.300 virksomheter med 183.000 ansatte. Mer enn 70 prosent av medlemsbedriftene i HSH er familieeide.