Sterkt fra BWG Homes

Sterkt resultat, solide marginer og positiv kontantstrøm er nøkkelordene for BWG Homes i årets andre kvartal.

BWG Homes ASA hadde operative driftsinntekter på NOK 756 millioner i 2. kvartal 2010. Det er en økning på 13,4 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2009. Driftsresultatet (operativ EBITDA) ble NOK 93 millioner, en økning på 41,9 prosent. Kvartalets operative EBITDA-margin ble 12,2 prosent, og kvartalets operative EBIT-margin ble 11,6 prosent.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var NOK 1 831 millioner. Ordrereserven har økt med 43,2 prosent i forhold til samme periode i 2009.

Kontantstrøm fra drift for kvartalet var positiv med NOK 103 millioner, noe som er en forbedring på NOK 26 millioner i forhold til samme kvartal i 2009. Netto rentebærende gjeld ble redusert med NOK 62 millioner fra årsskiftet, og er NOK 85 millioner lavere enn ved utgangen av 2. kvartal 2009.

- Større produksjonskapasitet og stabil drift kombinert med god utvikling i salget har resultert i vekst i omsetningen og i resultater. Vi vurderer driftsresultatet og marginbildet som tilfredsstillende. Konsernet har en solid ordrereserve, og makrofaktorene som påvirker våre segmenter i boligmarkedet er overveiende positive. Utsiktene for videre vekst og resultatforbedring bør være gode, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes ASA.

- Godt salg og solid ordrereserve gir grunnlag for videre styrking av produksjonskapasiteten og bemanningen i både den norske og den svenske virksomheten for å møte en sterk etterspørsel etter nyproduserte boliger. Det arbeides også aktivt med å skaffe nye tomteområder for å kunne utvikle flere boligprosjekter i egen regi, sier Lars Nilsen.