Enighet for drivstoff-transporten

Meklingen som kunne ført til drivstofftørke for fly på Gardermoen og biler på hele Østlandet, endte med enighet natt til torsdag.

– Enigheten mellom LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund, YS-forbundet Parat og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri endte med enighet drøye tre timer på overtid, sier riksmeklingsmann Kari Gjesteby til NTB.

Arbeidstakerorganisasjonene hadde varslet streik for henholdsvis 33 LO-medlemmer og 58 YS-medlemmer.

Fly og bensinstasjoner

En eventuell konflikt ville rammet distribusjonen av bensin til bensinstasjonene i østlandsområdet, bunkring av skip i Oslo og utkjøring av drivstoff til flyene på Oslo Lufthavn Gardermoen.

– Avtalen det er enighet om, skal ut på uravstemning, men den anbefales av partenes forhandlingsdelegasjoner. Avtalen er innenfor rammen fra frontfagoppgjøret, sier Gjesteby.

Lokale forhandlinger

1. nestleder Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund sier den nye avtalen er til å leve med.

– To store problemer er løst. Innleie av arbeidskraft har fått en løsning som tilsvarer det vi oppnådde etter tre ukers transportstreik tidligere i år. Og minstelønnssatsene er hevet med 12 kroner. Det vil gi en god sikring mot sosial dumping. Dernest har vi slitt i mange år med at lokale forhandlinger ikke har vært reelle. Nå har vi fått bakt inn en sum i det sentrale oppgjøret og dessuten satt ned en utvalg som skal se på organiseringen av lokale forhandlinger, sier Johnsen.