Rica Airport Hotel Stavanger

Rica Airport Hotel Stavanger

Sted: Sola

Prosjekttype: Nybygg

Kontraktssum eks mva: 147 millioner kroner

Bruttoareal: 7.700 kvm

Byggherre: Avinor

Totalentreprenør: Rogaland Entreprenør

Arkitekt: Narud Stokke Wiig

Rådgivere: RIB: Procon Stavanger - RIV: Multiconsult - RIE: Mjelde & Johannesen - RIAku: Sinus - RIBr: Lilleland

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: T Stangeland Maskin - Betongelementer: Hårr Betong - Stålkonstruksjoner: Riska Sveis - Tømrer: Byggefirma Tunge - Taktekking: Protan Bygg og Tak - Glassfasader: Hubro - Vinduer: Nord Vest vinduet bygg og innbu - Veggelementer: Duplo Element - Innredning: Moelven Nordia - Maler: Malerbua Håndverk - Parkett: ABS Parkettgruppen - Prefab baderomskabiner: Kabinselskapet - Rør og ventilasjon: ORAS Rogaland - Elektro: Solland Elektro - Branntetting: Lilleland - Lås og beslag: Mellon - Rent bygg: Thingbø Byggrent - Anleggsgartner: Virgo gartnerservice

Rica Airport Hotel Stavanger ligger cirka 100 skritt fra ankomsthallen på Stavanger Lufthavn på Sola.

Hotellet har 188 rom og suiter, a la carte restaurant og lobbybar med matservering og konferansesenter med ti større og mindre rom, med kapasitet på inntil 180 personer.

147 millioner kroner
Bygget har seks etasjer og er på 7.700 kvadratmeter. Det er tegnet av Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter AS og ført opp i totalentreprise av Rogaland Entreprenør AS.

Kontraktssum er 147 millioner kroner eks mva. Tiltakshaver er Avinor. Byggestart var i mars 2009. Hotellet ble tatt i bruk 16. august i år. Det ble fullført innen avtalt tidsplan.

Lover god frokost
Direktør Magne Torgersen ved hotellet forteller at de tre viktigste kundegruppene er forretningsreisende, kurs- og konferansedeltakere og privatpersoner som ankommer med sene fly eller skal reise tidlig.

– Hotellet har 50 årsverk og vi venter at årlig omsetning vil ligge på cirka 60 millioner kroner. Vi håper at hotellet skal bli det fortrukne hotellet i stavanger. Beliggenheten vår er svært god. Vi ligger rett ved flyplassen og har kort vei til næringsområdene på Forus og i Risavika. Rica-kjeden satser mye på å tilby god frokost. Vi skal konkurrere om å ha landets beste frokost.

Baderomskabiner
Prosjektleder Helge Bjunes i Rogaland Entreprenør forteller at bygget står på en betongsåle so igjen står på 15 til 20 meter dype betongpeler.

Byggets bærekonstruksjon består av plasstøpt betong, bubbledeck, stålsøyler, betongelementer i ytterveggene og prefabrikkerte trapperom og heissjakter. Alle badene er levert som baderomskabiner. Taket er flatt, isolert og tekket med folie. Første og andre etasje har fasader i glass. Fra tredje til sjette etasje er bygget kledd med perforert aluminium og litt betong. Innvendig er det parkett eller tepper på rommene, granittflis i inngang, parkett i restaurant og konferanseavdeling.

Det ble praktisert rent bygg under oppføringen. Fasadematerialene er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Vinduene er i aluminiumskledd tre. Det er mulig å bygge hotellet videre ut i lengderetning senere.

Bygget har vannbåren oppvarming basert på flis. I første etasje er det vannrør i gulvene. I de øvrige etasjene er det radiatorer. Det er 20 cm isolasjon i veggene og 30 cm i taket. Hotellet er fullsprinklet og har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. I første og andre etasje er det sol avskjerming med innvendig screenduk. I de øvrige etasjene er det solgardiner.

Ingen fraværsskader
Helge Bjunes sier at den største utfordringen i prosjektet var den korte byggetiden. – Vi visste før byggestart at vi måtte pele, så det var ikke noe problem. Vi fikk en forsinkelse på levering av baderomskabiner da produsenten ble slått konkurs, men det løste seg greit. Vi sparte tid ved å bruke prefabrikkerte klimavegger fra tredje til sjette etasje. Bubbledeck var nytt for oss, så det ga oss verdifull kompetanse. Vi har også lært mye om god logistikk i raske byggeprosjekt. Da aktiviteten var på topp var 120 personer i aktivitet på byggeplassen. Arbeidene skjedde uten fraværsskader.

Partner og sivilarkitekt Tore Schetlein i Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter sier at arkitektfirmaet jobbet mye med å finne gode overflater i atriet i hotellet.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter