Gruppekontrakt i Campus Ås-prosjektet

Statsbygg har innstilt Multiconsult AS og Henning Larsen AS til oppdraget med å prosjektere samlokalisering av Norges veterinærhøgskole og Veterinærinstituttet med Universitetet for miljø- og biovitenskap, UMB, på Ås.

Tildelingen skjer etter en åpen anbudskonkurranse hvor Statsbygg mottok i alt ni tilbud. Tilbudet ble foretrukket etter en helhetsvurdering av tildelingskriteriene pris, oppgaveforståelse og kvalitet.

- Tilbyderen er totalt sett vurdert som beste aktør. Gruppen har vist best forståelse for hvordan prosessen bør organiseres og styres, og er også det rimeligste alternativet, sier prosjektsjef Per Roar Nordby. Den valgte gruppen blir også ansett for å ha de mest relevante referanseprosjektene og best kompetanse.

Valget av prosjekteringsgruppe gjør at arbeidene med skisse- og forprosjektering nå kan starte. Kontrakten gjelder skisse- og forprosjekt, men inneholder en opsjon på detaljprosjektering.

– Vi er svært tilfredse med den anerkjennelsen denne kontrakten innebærer, ikke minst siden vi var i en meget tøff konkurranse med åtte andre sterke grupper, sier René V. Flandorfer, leder av forretningsområde Bygg og eiendom i Multiconsult.

Den tildelte kontrakten gjelder nybygg i størrelsesorden 67 000 brutto kvadratmeter. Her utgjør nye Veterinærinstituttet rundt 17 000 brutto kvadratmeter, og Norges veterinærhøgskole i overkant av 50 000 brutto kvadratmeter.

Arbeidet skal gjøres i henhold til føringene som ligger i helhetsplan for Campus Ås, som ble utarbeidet etter at utviklingsplanen for prosjektet var ferdig. Prosjektet skal etter planen stå ferdig i 2018, med byggestart i 2015.