Hardangerbrua 100 meter opp

Statens vegvesen markerer at det første av de to tårnene på Hardangerbrua har nådd 100 meters høyde, som er halvparten av tårnhøyden til brua.

Det er tårnet på Bu på sørsiden av fjorden som nå er kommet halvveis til topps. Her startet støping av tårnfundament 7. oktober i 2009. Tilsvarende bygging i Vallavik kom i gang 26. januar 2010. Men nå er det bare rundt to uker i forskjell i fremdriften, slik at Vallavik-tårnet når 100 meters høyde første halvdel av september 2010, skriver vegvesen.no.

– Brutårn av en slik størrelse er ikke hverdagskost for Statens vegvesen eller entreprenør Veidekke, sier prosjektleder Øivind L. Søvik i Statens vegvesen. Hardangerbrua er som kjent den lengste hengebrua i landet, og den lengste tofelts hengebrua i verden til nå.

– Størrelsen på konstruksjonen gjør at det her er ny lærdom og erfaring å hente for de utførende mannskapene. Vi ser at fremdriften på tårnbyggingen har økt etter hvert som entreprenøren har fått erfaring, seier Søvik.

Han er og glad for at det ikke har vært skader med fråvær under betongarbeidet på Hardangerbrua.

– De neste 100 meterne gir nye utfordringer, med økt høyde. Dermed vil man også være mer utsatt for vind og ikke minst vinterlige forhold. Men sikkerheten til mannskapene kommer alltid i første rekke, seier prosjektleder Øivind L. Søvik.

Les mer om Hardangerbrua her