En regjering i utakt

Vi har en regjering som ikke bare er i utakt med seg selv, men også med flertallet i folket. Dersom ikke Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg snart tar vesentlige grep, er vi redd for at situasjonen for de rødgrønne heller blir verre enn bedre i tiden frem til de neste valgene. Daglig kommer det meldinger fra regjeringen som i alle fall ikke blir godt mottatt blant folk flest. I dag kommer en melding fra Finansdepartementet om boligskatten. De som kan bli mest skadelidende,er eldre mennesker i store gamle hus som i dag er verdt enormt - i alle fall på papiret og i likningstakstene. Nå forsikrer riktignok finansministeren at de aller fleste får mindre boligskatt. Den som lever får se.

 

Ellers synes alle gode forslag som regjeringen får tilsendt, å prelle av som vann på gåsa. NHO har kommet med et nytt godt forslag om hvordan prosjektfinansiering kan bidra til at det blir bygget mer vei og bane i Norge – og det til en lavere pris enn det dagens system betyr. Men å vinne frem med et slikt forslag i en regjering hvor SV er representert, kan man glemme. Det at et parti som snart er på sperregrensen skal sitte med vetorett, er og blir utrolig.

Ellers kommer det daglig meldinger fra regjeringen som opprører folk. Det at arbeidsministeren skal ha en taleskriver som tjener det mangedobbelte av det en vanlig person tjener, er selvsagt noe som skaper misnøye – ikke minst i LOs rekker. Hun tilbyr en taleskriver 832 000 kroner i årslønn.

Det at statsministeren nå står frem som en angrende synder på grunn av alt bråket i regjeringen, viser bare hvor dypt samarbeidsklimaet i regjeringen har sunket.

Mange har kritisert miljøvernminister Solheim for alle hans besøk i utlandet (og alle pengene han har med i kofferten til all verdens gode formål). Men onde tunger mener likevel at det bedre at han holder seg i utlandet. Mange frykter mer når han reiser rundt i Norges land og langs kysten hvor folk opp gjennom alle tider har klort seg fast. Kommer Solheim, kommer restriksjonene, sies det. Mange frykter nå sterkt for alt som er bygget opp i god tro og i en annen tid og det i tråd med gjeldende regler (se bare på hva som skjer på Flekkerøya på Sørlandet). Nå kommer Solheim sikkert med nye regelverk som gjerne har tilbakevirkende kraft. Slikt vil også koste regjeringen mange velgere.

Så lenge regjeringen i tillegg til dårlig politisk skjønn baserer seg på unge uerfarne rådgivere med sterke politiske idealer (hvor man ofte ser helt endimensjonalt på saker og ting og hvor man helt savner norsk bondevett) må det gå galt.

Nå raser regjeringspartiene på meningsmålingene. Erna derimot sitter der med en frisk valgvind i ryggen. Det er imidlertid viktig at den som eventuelt skal overta regjeringsmakt, ikke gjør alle de dumme grepene denne regjeringen nå gjør.