Norgeshus løftet kjeden

Det var Norgeshus Boligspesialisten på vegne av sone nord som vant den mest prestisjefylte konkurransen i dokkestuebygging da Norgeshus-kjeden avholdt konferanse sist helg på Hell.

Det var også tevlinger i spikring, saging og limtrebjelkekasting. Men her ble konkurransen noe amputert da Trøndelag stilte opp med det første skikkelige regnværet på 14 dager da de nærmere 350 deltakerne som var ansatte i medlemsbedriftene, skulle drive teambuilding ute. Premien lot seg imidlertid gjennomføre. Vinnerne fikk en runde i rallybil på Lånkebanen. Men den Norgeshusdekorerte juniordragsteren ble stående igjen i hotell-lobbyen på grunn av for glatt bane.

Men også mer alvorspregede innslag gikk rett hjem. Det sørget den tidligere Statoilansatte Per Hembre Kotte for. Med et engasjert foredrag hadde han den forholdsvis unge forsamlingen som særlig bestod av tømrere, selgere og administrativt personell, i sin hule hånd og solgte overbevisende inn budskapet at det er dumt ikke å ta ansvar for egen og andres sikkerhet i så vel jobben som i den private hverdagen. Ingen i forsamling var etterpå i tvil om at HMS faktisk er et spørsmål om liv og død.

Kjedesjef Dag Runar Båtvik kunne fortelle forsamlingen at Norgeshus som første boligkjede skal opprette et tømrerforum. Det skal bestå av 4-6 tømrere som kommer fra ulike steder i landet.

– Forumet skal jobbe med forbedringstiltak på byggeplass. Bare det. Deltakerne skal ha oppmerksomheten rettet mot mer effektiv jobbing ute i felten samt sikkerhetsspørsmål, opplyste han.

Kjedesjefen forkynte også at Norgeshus fortsatt har ambisjoner om å skape bransjens tøffeste arbeidsplass i betydningen det er her man vil jobbe.

– Vi skal måle oss opp mot andre gjennom en arbeidsmarkedsundersøkelse hvor vi håper å få med oss de beste forhandlerne. Målet er å oppnå høy score som viser at vi er den foretrukne arbeidsplassen, sa han.

På konferansen gikk det tydelig frem at også Norgeshus jobber med passivhus. Energieffektivitet var eget tema hvor Enova bidro. Teknisk sjef Snorre Bjørkum kunne da også opplyse at kjeden har lansert to passivhus, og at det snart lanseres to nye hustyper. Et medlem jobber dessuten for tiden med å få solgt et eneboligprosjekt med passivhusstandard. Dessuten har Norgeshus Din Bolig på Ørsta et leilighetsbygg mede 22 boenheter under planlegging.

Fredagskvelden var det duoen Nilsen & Aalberg sin tur til å tenne forsamlingen musikalt. Og DDE holdt stemningen oppe ut i de små timer.

Lørdag formiddag var det igjen faglig påfyll gjennom besøk på standene til de nærmere 40 utstillerne kombinert med etterfyll av hamburgere og pølser fra grill.