Kronprinsessen åpnet Rommen skole

Under påsyn av Oslo-ordfører Fabian Stang (H) klippet kronprinsesse Mette-Marit snoren for Rommen skole og kultursenter mandag.

Kronprinsessen ble møtt av rektor Jon Langmoen, direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen og to elever da hun i strålende vær troppet opp på Rommen skole for første skoledag. I tillegg hadde skolens rundt 770 elever pluss foresatte, ansatte og andre gjester funnet veien.

Etter den offisielle åpningen klokka 12 var det taler ved både avtroppende og påtroppende rektor, i tillegg til at ordfører Stang og direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen, sa noen ord.

Siden stengningen av gamle Rommen skole i 2004 har de ti klassetrinnene vært fordelt på tre bygg, men nå er 1. til 10. klasse igjen samlet under ett tak.

Den gamle skolen ble stengt i 2004 på grunn av byggefeil. Litt symbolsk er den nye skolen tuftet på restene av den gamle, idet de nedrevne betongmassene fra gamle Rommen skole utgjør store deler av bærelaget under de nye fundamentene.

Byggeprosessen har tatt tid, og prosjektets omfang har vokst underveis. Bygningen er nå formet som en E, der barne-, mellom- og ungdomstrinnene har hver sin fløy som stikker ut fra hovedbygget. Hovedbygget utgjør en bred gate, et forum som knytter fløyene sammen. Tilknyttet dette ligger en flerbrukshall, et bibliotek, og en kultursal, sistnevnte i samarbeid med bydel Stovner som har kontorer på skolen. Til sammen er det blitt 11.000 kvadratmeter.

Mandagens offisielle åpning på første skoledag kommer noen måneder etter at bygget ble tatt i bruk. Rommen skole og Bydel Stovner feiret innflyttingen med åpen dag 15. juni.

Les mer om den nye skolen her