Sivilingeniør er Norges mest avslappede

Med en hvilepuls på 40 feide sivilingeniør Steinar Låg (42) alle sine konkurrenter av banen i årets puls-NM.

Årets avslappings-NM ble for første gang arrangert i både Oslo, Bergen og Trondheim, og ble en real thriller for deltakere og tilskuere. Kun ett slag skilte årets gull- og sølvvinner.

Den nybakte norgesmesteren er fornøyd med NM-tittelen.

– Det er en herlig følelse. Jeg hadde forberedt meg godt i forkant og kom hit i dag for å vinne NM i Slappa. Jeg har studert i både Trondheim og Bergen tidligere, men er opprinnelig fra Oslo. Derfor føltes det ekstra godt å sikre hovedstaden seieren, sier Steinar Låg.

Låg, som til vanlig jobber som sivilingeniør i Det Norske Veritas, forteller at han normalt trener 5-6 ganger i uken.

– Jeg driver aktivt med orientering og løper en del på fritiden. Når jeg sjekket hvilepulsen i dag tidlig hadde jeg 33, så jeg var tydeligvis litt stresset under konkurransen, sier han.

Banket alle tidligere rekorder
Lørdag 21. august ble NM i Slappa arrangert for fjerde år på rad. Nytt i år var en betydelig utvidelse av det uvanlige mesterskapet, som tidligere bare har blitt avholdt på St. Hanshaugen i Oslo. I år var NM i Slappa utvidet med to ekstra byer; Trondheim og Bergen.

I NM i Slappa er det hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps. Deltakerne får slappe av i fem minutter - noe som symboliserer en typisk kaffepause - mens en sykepleier måler pulsen. Den med lavest gjennomsnittspuls vinner

Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, var det til sammen 397 deltakere som knivet om den uoffisielle NM-tittelen i de tre byene.

– Vi kjørte konkurransen parallelt i de tre byene, og det fungerte utrolig bra. Med årets NM i Slappa har vi slått alle tidligere rekorder. Det har aldri vært så mange påmeldte, og hvilepulsen har aldri vært lavere enn i år. Jeg er imponert over årets deltakere, sier Marit Lynes, informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

Hyller kaffepausen
Lynes forteller at mesterskapet er en hyllest til den norske kaffepausen.

– Alle har godt av en kaffepause eller to i løpet av dagen. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen i en ellers hektisk hverdag, sier hun.

Jevnt i teten
Mesterskapet ble en svært jevn kniving mellom de tre medaljevinnerne fra Oslo og Trondheim. Sølvvinner Lina Furuseth pustet norgesmester Steinar Låg i nakken med en hvilepuls på 41 slag, mens bronsevinner Kristoffer Johansen lå på 43 slag i minuttet.

– Jeg har aldri møtt noen som har lavere hvilepuls enn meg. At det var hard kamp i teten gjør bare at seieren smaker ekstra godt, sier Låg ertende.

Hvordan skal du feire?
– Det blir vel en bedre middag og en flaske champagne eller to.

Førstepremien i NM i Slappa var ett års fritt forbruk av kaffe, i tillegg til en noe spesiell pokal: en forgylt kaffetrakter. – Jeg drikker mye kaffe. Det går minst fire kopper om dagen, så denne premien passer utmerket, sier Låg.