Åpner for husbestilling på nettet

Mestergruppen AS kommer nå med et nytt huskonsept hvor kunden kan designe og bestille hus direkte på internett.

Mestergruppen

Gruppen arbeider i dag blant annet med kjedekonsepter innenfor husbygging og byggevarehandel.

Byggekonsernet Mestergruppen AS eier bla. Mesterhuskjeden, Systemhuskjeden, byggevarekjeden Byggeriet, arkitektkontorene Unikus og Tegra samt flere andre selskaper innen byggevarehandel og byggevirksomhet.

Konseptet som er utviklet det siste året og er eid av Mestergruppen AS, har fått navnet Klart Hus. Kunden kan velge blant ni hustyper med et sett av standard varianter og tilvalg til hver av hustypene. Totalt gir dette et stort antall variasjoner i hustyper.

– Gjennom standardisering har vi kunnet utviklet en programvare på internett som gjør det svært enkelt for kundene å gjøre valg ved å klikke seg gjennom en meny og samtidig visuelt se endringene i 3D på skjermen. Etter at kunden har ”designet” egen bolig og gjort sine interiør- og eksteriørvalg sendes en forespørsel direkte til nærmeste forhandler. Gjennom et eget kalkulasjonsverktøy utviklet for konseptet kan forhandler gi pris til kunden i løpet av få minutter etter mottatt forespørsel, sier kjededirektør Arve Solheim i Mestergruppen.

De nye nettsidene kan ses på nettadressen www.klarthus.no. Det er også utarbeidet en huskatalog som kan bestilles på nettet. På nettsiden er det også lagt ut film som viser hvordan boligene blir produsert og montert.

Hustypene vil bli produsert i moderne produksjonsanlegg i Sverige gjennom en egen samarbeidsavtale med BWG Homes. Boligene produseres som moduler med ferdig rør- og el. installasjoner, kjøkken, bad, parkett etc. Modulene leveres på byggeplassen, og det tar kun et par uker å montere alt ferdig, før byggherren kan flytte inn.

– Med nye strenge krav i Tekniske forskrift og Byggesaksforskriften fra sommeren av er det en stor fordel at boligene produseres i en fabrikk i tørre omgivelser og kvalitetssikres i hele produksjonen gjennom bl a. ISO 9001 standarden. Hustypene har vært gjennom en teknisk oppgradering for å tilfredsstille de nye strenge kravene i ny teknisk forskrift. Boligene bygges med mer isolasjon i vegger, gulv og tak enn det som er vanlig i Norge og leveres med vannbåren varme og varmepumpe, sier Solheim.

– Over 50 personer fra medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus og Håndverksmur har besøkt fabrikken siste året, og har bidratt til den tekniske produktutviklingen. Over 30 forhandlere fra huskjedene har meldt seg for å forhandle Klart Hus konseptet, som et supplement til sine opprinnelige huskjedekonsepter.