Omfattende hærverk på domkirkegården i Trondheim

Natt til søndag ble 29 gravstøtter veltet på kirkegården til Nidarosdomen i Trondheim.

 

Det omfattende hærverket fant sted i løpet av natt til søndag. Enhetsleder Trygve Jensen i Kirkelig fellesråd opplyser at 29 gravstøtter er blitt veltet og at fem av dem er helt knust eller brukket.

Han tror det er fyll og dumskap som har vært utløsende årsak.

– Vi har vel alle vært fulle en gang, men det er uforståelig hvordan noen kan gjøre slikt, sier han til Adresseavisens nettutgave.

Politiet sikret søndag spor på stedet. En ølflaske som lå ved en veltet gravstøtte ble sikret for å lete etter fingeravtrykk.

Politiet ble varslet om skadeverket klokken 0.50 natt til søndag, men hadde ikke tid til å rykke ut før søndag morgen på grunn av svært mange voldssaker og andre hendelser i Trondheim i løpet av natten.

Pstereo-festivalen ble arrangert like ved kirkegården hvor hærverket fant sted. Vaktholdet ved festivalen skal ha vært godt.

– Vi ser at støttene er veltet fra porten mot Marinen og inn mot sentrum. Porten har vært låst i forbindelse med Pstereo-festivalen, men trolig har noen klatret over gjerdet, sier Jensen.

De tyngste støttene veier opptil 500 kilo og Jensen tror derfor at det må ha vært flere personer som står bak hærverket.

Gravstøtter er i utgangspunktet privat eiendom, og kostnaden med utskifting av de som er ødelagt vil falle på de pårørende. (©NTB)