Unike bolighus i heltre

Idrettsparken boliger ble i går åpnet av fylkesmann Sylvia Brustad. Seks bolighus er oppført i det miljø- og klimavennlige materialet heltre.

Prosjektet har vært gjennomført som et utviklingsprosjekt i samarbeid med Innovasjon Norge og Trefylket. Boligene er utviklet for utleie til yngre befal, vervede og barnefamilier. Med de nye boligene har Forsvarsbygg ønsket å bidra til en positiv utvikling av Rena sentrum.

Fylkesmann i Hedmark Sylvia Brustad avduket boligene i går hvor representanter fra blant andre Forsvarsdepartementet, Innovasjon Norge, Forsvaret, Senter Bygg Entreprenør AS, Åmot kommune og Forsvarsbygg var til stede.

- Det er positivt at Forsvarsbygg som en stor offentlig eiendomsaktør er pådriver for at det skal brukes mer heltre i boligbygg i Hedmark. Økt bruk av tre gir økt verdiskaping og prosjektet er helt i tråd med målsettingen for skog- og tresektoren i Hedmark og Oppland, uttalte Sylvia Brustad under markeringen. Også politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet Kathrine Raadim deltok ved markeringen. Hun var fornøyd med at det nettopp var Forsvarsbygg og Forsvaret som går foran, tenker nytt og ser mulighetene.

Les mer om saken på Forsvarsbyggs nettsider