Kanonår for PTL

Prosjektledelsesselskapet PTL feiet unna finanskrisen og oppnådde i fjor sitt historisk beste resultat både omsetnings- og resultatmessig.

Omsetningen i 2009 økte med 25 prosent til 223 millioner kroner. Resultatet før skatt la på seg hele 50 prosent til 23 millioner kroner som gir en margin på 10,3 prosent. Også det svenske søsterselskapet Swepro Project Management AB oppnådde sitt beste år med en omsetning på 190 millioner med et resultat på 18 millioner norske kroner.

– Kanonår for oss hvor vi fortsetter den positive utviklingen, kommenterer adm. direktør Sven Erik Nørholm i PTL som opplyser at over 70 prosent av selskapets omsetning kommer fra offentlige etater og bedrifter.

PTL leverer flerfaglige tjenester for ledelse og utvikling av prosjekter og endringsprosesser. Leveransene er innen bygg og anlegg, samferdsel og industri.

Nørholm opplyser at selskapet har hatt en sterk økning av oppdrag innen strategiutvikling, system-, organisasjons- og lederutvikling, samt IKT- prosjekter.

– Det mest spesielle med PTL er den geografiske spredningen, og at selskapet jobber med alle typer prosjekter, sier han.

Nørholm mener det viktigste som skjedde i 2009 var samarbeidet og forhandlingene med det svenske firmaet Swepro Project Management AB om å danne et felles holdingselskap.

– Swepro Project Management AB er det nest største svenske prosjektledelsesselskapet. Vårt felles holdingselskap PTL Swepro AS ble etablert i januar 2010. Med til sammen 320 ansatte representerer vi i dag det største og faglig det mest mangfoldige prosjektledelsesselskapet i Norden, fremholder Nørholm.

PTL er et medarbeidereid uavhengig prosjektledelsesselskap som er lokalisert med hovedkontor i Trondheim og avdelinger i Oslo, Kristiansand og Tromsø. Med ca 160 ansatte i Norge har PTL utviklet seg til å bli landets største firma som rendyrker prosjektledelse.

– I september skifter vi navn på selskapene og starter for alvor en felles utvikling mot å bli det ledende nordiske selskapet som rendyrker prosjektledelse, avslutter Nørholm.