Arkitektene utfordrer byggenæringen

På Fehnsymposiet på Hamar står sikring av arkitektoniske kvaliteter i byggeprosjekt på dagsorden.

Regelverk og rammebetingelser for byggevirksomheten endres i et hittil ukjent tempo. Eksempler er forskriftene for energiforbruk, universell utforming og kvalitetskontroll.

Hedmark og Oppland arkitektforening inviterer til debatt om hvordan en samtidig skal sikre arkitektoniske kvaliteter i byggeprosjektene. 27. august på Domkirkeodden på Hamar vil en rekke profilerte arkitekter kommentere viktige spørsmål med utgangspunkt i egne prosjekter:

* Når tas de viktige beslutningene, og av hvem?

* Hvordan følges de arkitektoniske ambisjonene opp i prosjekterings- og byggefasen?

* Er kommunikasjon og og samarbeid godt nok utviklet blant deltakerne i bygge- og eiendomsvirksomheten?

Representanter for eiendomsutviklere og rådgivende ingeniører vil gi innspill fra sine ståsteder.

Børre Skodvin, partner i Jensen&Skodvin arkitekter og leder av institutt for arkitektur ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo er en av innlederne.

- Det skal bli interessant å høre mer om Bellona-bygget som både vil bli kommentert av Lars Haukeland fra LPO arkitekter og Sverre Landmark fra Aspeiln Ramm Eiendom. Arne Eggen og Beate Hølmebakk vil snakke om broer og minikraftverk som eksempler på uvanlige, men viktige arkitektoppdrag. Selv er jeg opptatt av at arkitekter og utbyggere skal forstå prosjektenes rolle i by- og stedsutvikling. Alt for ofte følger perspektivet tomtegrensen, sier Skodvin.

Mer om program og påmelding på www.fehnsymposium.no