Veidekke bygger i Os

Veidekke Entreprenør AS har fått i oppdrag av StorBergen Boligbyggelag å oppføre første byggetrinn på boligprosjektet Os Sjøfront.

Det består av to boligblokker med til sammen 41 leiligheter beliggende i Os kommune utenfor Bergen. Kontraktssummen er 122,4 mill. kroner ekskl. mva.

Os Sjøfront AS eies av StorBergen Boligbyggelag og Profier-Gruppen. Boligprosjektet ble lagt ut for salg i mars i år, og nå er 40 prosent av boligene solgt. Derfor har selskapet vedtatt at anleggsarbeidet kan starte opp.

Første byggetrinn består av to boligblokker med totalt 41 leiligheter. Kontrakten omfatter også oppføringen av et parkeringsanlegg på 4100 kvadratmeter og en 6300 kvadratmeter stor kai, fundamentert på stålpeler. Bæresystemet for parkering og boliger utføres i plasstøpt betong.

Byggearbeidet ventes å komme i gang i løpet av september, med planlagt ferdigstillelse i juni 2012. Veidekke Entreprenør AS har opsjon på å bygge to tilsvarende boligblokker på Os Sjøfront.

- Vi er glad for at arbeidet nå kommer i gang. Dette er et stort prosjekt, hvor vi har vært spesielt opptatt av samspillet mellom boligmiljøet og bygda. Vi tror nærheten til Osøyro, sjøen og kultursenteret Oseana som er under oppføring, utgjør en flott ramme rundt Os Sjøfront, sier Anne Gine Hestetun, administrerende direktør i StorBergen Boligbyggelag.