Israels ambassade får bli i fem nye år

Den israelske ambassaden i Oslo har fått frist til 2015 med å fjerne sikkerhetstiltakene rundt ambassaden like bak Slottet. Men allerede i 2012 må ambassaden dokumentere at de har funnet nye lokaler.

– Ambassaden arbeider med å finne en ny plassering, og i mellomtiden er vi forpliktet til å legge forholdene til rette, sier byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen.

Israel leter etter nye lokaler til sin ambassade, og Oslo kommune legger opp til at prosessen med å flytte fra lokalene i Parkveien 35 skjer trinnvis. Innen 16. februar 2012 må ambassaden ha funnet fram til nye lokaler og dokumentere dette.

Så, innen 16. februar 2013, må ambassaden ha sendt inn reguleringsforslag eller byggesøknad for nye lokaler, og to år senere skal sikkerhetstiltakene rundt det nåværende ambassadebygget være revet. Da skal også arealene som har gått med til dette være tilbakeført.

– Utenriksdepartementet og Oslo kommune bistår ambassaden med å finne ny beliggenhet, og det er ikke uvanlig at slike prosesser tar noen år, sier Fredriksen.