Studietilbud innen plan- og byggesaksbehandling

Universitetet i Stavanger (UiS) og Senter for eiendomsfag har etablert et kunnskapssamarbeid om å etablere et kompetansegivende studietilbud innen Praktisk plan- og byggesaksbehandling.

Studiet er skreddersydd for praktikere i offentlig og privat sektor, og er velegnet for saksbehandlere i det offentlige og for private konsulenter og eiendomsutviklere som har behov for kjennskap til reguleringsplanlegging og byggesaksbehandling og ønsker å jobbe mer aktivt med slike planer. Dette er et omfattende fagområde som opptar store deler av eiendoms- og byggenæringen, og hvor praktikerne inntil nå ikke har hatt sitt eget videreutdanningstilbud.

Undervisningen forestås av erfarne medarbeidere fra Rambøll Norge og Kluge advokatfirma, som alle har en bred kontaktflate mot praktikerne og deres hverdag.

Studiet består av modulene Praktisk planbehandling og Praktisk byggesaksbehandling, som til sammen gir 20 studiepoeng gjennom UiS.

Studiemodulene skal:

- gjøre deltakerne i stand til å forstå innholdet i en reguleringsplan

- introdusere deltakerne for hvordan arealplanlegging foregår

- gi deltakerne kjennskap til hvordan planprosessen skal gjennomføres

- gi deltakerne kjennskap til hvilke virkninger reguleringsplanen har

- gi deltakerne kjennskap til innholdet i plan- og bygningslovens regler, herunder de krav som stilles til lovens formelle og materielle regler, herunder om søknadsprosessen, ansvarssystemet og kravene i lov og forskrift

Studiet starter 2. november i Oslo.