Samspill mellom næringer

Tirsdag åpnet fiskerimessen i Trondheim. Dette er en stor og viktig messe som også betyr mye internasjonalt. I alle år har byggenæringen vært en viktig samarbeidspartner for fiskerinæringen som for de andre primærnæringene, men på fiskerimessen er byggenæringen lite synlig med noen få hederlige unntak. I disse dager åpner også Nortura sitt nye topp moderne slakteri i Malvik i Trøndelag. Dette skjer i et topp moderne anlegg som byggenæringen selvsagt har utviklet og bygget. Dette viser hvor viktig samspillet mellom byggenæringen og andre næringer er i det moderne Norge.

 

Viktigheten av dette samspillet har også vært drivkraften for det engasjement vi i Byggeindustrien har hatt for at byggenæringen skal bistå i utviklingen av 2. generasjons fiskeoppdrettsanlegg. Det skal være et viktig møte om dette i Sintef Fiskeri og Havbruk torsdag hvor en rekke aktører også fra byggenæringen er til stede. Håpet er at dette skal være opptakten til et svært så interessant prosjekt.

Tilbakemeldingene til Byggeindustrien har i alle fall vært utdelt positive etter at vi tok dette initiativet. Vi mener og tror at den tankemåten byggenæringens utøvere har for å løse et problem kan være utslagsgivende for at vi får en utvikling i oppdrettsnæringen som synes helt nødvendig.

Det må selvsagt skje i nært samarbeid og forståelse fra havbruksnæringens utøvere, men lykkes vi med dette kan dette bety en ny æra for norsk havbruk og for norsk byggenæring.