Gir stipend til yrkeselever

Som i fjor vil ProffPartner dele ut stipend til elever som tar yrkesfaglig utdanning på videregående skole.

Selskapet ønsker på denne måten å gi en oppmuntring til ungdom som velger å satse på yrkesfag.

- Norge trenger langt flere med fagbrev fra videregående skole i årene som kommer, vi ønsker med dette å bidra til å bygge opp den nødvendige fagstoltheten, sier markedssjef Chris Kirkemo.

Fem stipender vil deles ut i form av et gavekort hos ProffPartner på 10.000 kroner. Fagene som omfattes av stipendordningen er bygg- og anlegg, elektro, shipping, samt teknikk og industriell produksjon. Søknadsfristen er 16. november 2010.

– Vi håper på like mange søknader som i fjor, sier Kirkemo.

Stipendene lanseres på nettstedet www.ungproff.no. Her vil man finne søknadsskjema, morsomme spill hvor man kan teste sine ferdigheter og utfordre venner og kjente. I tillegg til annen informasjon, som rimelige startpakker slik at elevene har utstyret i orden ved oppstart på skolen.

Informasjon er sendt en rekke videregående skoler med yrkesfaglig studieretning og offentlige etater som jobber med ungdom.

– Vi vil gi stipend til elever med spesiell interesse og engasjement innen yrkesfag. Pengene skal dekke utstyr som det ellers er vanskelig å finansiere, forteller Kirkemo.

Søkeren må sende inn fagbrev etter fullført yrkesutdannelse.