Byggevaresalget står og stamper

Byggevaresalget står og stamper. Flatt marked etter første halvår. Marginal fremgang fra juni i fjor. Vekst-trykk er helt fraværende.

Byggevareindustriens månedlige rapport om innenlandsk salg av byggevarer viser at det i juni måned var en vekst på kun 2,1 prosent juster for prisstigning sammenlignet med samme måned i fjor. Etter årets første halvår er salget på samme nivå som samme periode i fjor justert for prisstigning.

– Det er bare å registrere at positive signaler i den senere tiden fra entreprenører og boligprodusenter om økt igangsetting, bedre salg og større ordrereserve ikke reflekterer seg i våre salgstall. Vi opplever ennå ikke den smule optimisme som kan leses ut av disse tallene, kommenterer Arne Skjelle som er adm. direktør hos Byggevareindustrien.

– Erfaringsmessig tar det fra tre til fire måneder før spaden settes i jorden og byggearbeidene tar til og byggevarene bestilles. Derfor forventer vi en viss vekst også i våre salgstall når det lir litt utpå høsten, fremholder Skjelle.